A mai ebéd a maradékok felhasználásának egyik módja is lehet akár. A tortillába bármit beletekerhetünk, garantáltan finom és laktató lesz :-).
Hozzávalók:
12 dkg finom liszt
15 dkg kukoricaliszt
1,8 dl víz
só, bors ízlés szerint
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, majd hagytam pihenni. Amikor eljött az ebéd ideje, összekészítettem a szószt: fokhagymát és zöldhagymát apróra vágtam és belekevertem tejfölbe. A töltelék pedig: maradék sült csirkecomb apróra vágva, összekeverve szintén apróra vágott kaliforniai paprikával és fejeskáposztával.
A tésztát négy részre osztottam, megpróbáltam nagyjából kör alakúra nyújtani mindet, olyan 25 cm átmérőjűre, hogy beleférjen a serpenyőbe. A serpenyőt szárazon felforrósítottam, majd a tésztát mindkét oldalán max. fél perc alatt megsütöttem. Amint kivettem a serpenyőből, lekentem a szósszal (hogy ne szikkadjon meg, mert akkor eltörik), raktam rá a töltelékből, feltekertem és már lehet is enni. A nyers tészta a hűtőben pihenhet egy-két napig, így mindig frissen süthető az adag. Most azért készítettem csak ennyire keveset, mert két személyre kellett készíteni, és szigorúan csak mára, mivel holnap és holnapután nem itthon eszünk.