Ezzel az adag pereccel elfogyott a medvehagyma. Mivel a családnak ízlett, úgy döntöttem, a következő szezonban a bátyámék csak akkor tehetik be a lábukat a házunkba, ha hoznak magukkal medvehagymát Pécsről :-). A recept amúgy a borsa-ról való.
Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
3 dl tej
1 csomag száraz élesztő
1 ek vó
1 ek cukor
20 szál medvehagyma-levél apróra vágva
2 ek kacsazsír
kenéshez: egy tojás
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérsütő gépbe és beindítottam a dagasztás programot. Másfél óra múlva kivettem a tésztát, 16 részre osztottam. Minden részt kb. 1 cm vastag kigyóvá formáltam, majd perecet alakítottam belőlük. A felét ráraktam egy tepsire, megkentem a felvert tojással és 200 fokon kb. 15 percig sütöttem, amíg szép piros nem lett. Aztán mehetett utána a másik tepsivel is. Finom, puha, ennivaló :-).