Szombaton bográcsoztunk, főpróbát tartottunk a következő szombat előtt, amikor is a kisebbik fiam első születésnapját fogjuk ünnepelni, a felnőttek számára szintén bográcsgulyás főzésével. A főpróba jól sikerült.
Hozzávalók (kb. 6-7 személyes adag):
1,5 kg hús vegyesen marha, kecske, birka
5 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyem
5 db nagyobb krumpli
szalonna
piros paprika, só
1 db étkezési paprika
2 db paradicsom
A főzést amúgy a párom végezte, én csak az előkészítésben segítettem, tehát itt most az ő receptje olvasható :-).
Az apróra vágott szalonnát tette oda először, kiolvasztotta a zsírját. Aztán belerakta a bográcsba a felkockázott hagymát, megdinsztelte. Ez után piros paprikát szórt rá, elkeverte, majd belerakta a kockára vágott húsokat, kicsit megpirította. Aztán jöhetett a víz, a só és a főzés kb. másfél órán keresztül. Közben beleraktunk még kockára vágott paprikát és paradicsomot is. Végül az apróra vágott petrezselyem, répa, a legeslegvégén, amikor már majdnem kész volt, a krumpli. Frissen sült rozsos kenyérrel ettük.