Néhány hete este unalmamban kapcsolgattam a tv-t, és egy Gordon Ramsay-műsorra tévedtem. A pasas pont egy szemtelenül egyszerű, de nagyon szimpatikus csirkés ételt készített, körettel, szósszal együtt. Én ebből csak a húst reprodukáltam az alapján, amit ott láttam, és mondhatom, túlszárnyalta a reményeinket, ismétlése következik hamarosan :-). Ezt az ételt azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a csirkemellet a szárazsága miatt, mert egyáltalán nem száraz. És azoknak is, akik idegenkednek a rántott ételektől, mivel azok sok olajat szívnak magukba - hát ez annyira kevés olajban sül, hogy egyáltalán nem szív magába szinte semmi olajat. Szóval ajánlom mindenkinek, mert igazán finom!
Hozzávalók egy személyre:
1-2 szelet csirkemell-filé (én egy egészet általában két darabra szoktam vágni)
1-2 szelet mozzarella
1-2 szelet paradicsom
reszelt sajt
a panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa
a sütéshez: minimális olaj
só, bors
A csirkemell-darabokat kicsit kiklopfoltam, hogy ne legyenek vastagok, de csak óvatosan, nehogy túl vékony legyen és kiszáradjon. Mindkét oldalukat sóztam, borsoztam, majd bepaníroztam: liszt-tojás-zsemlemorzsa, és nagyon kevés olajon mindkét oldalukat kb. 2 perc alatt megsütöttem.
A sütőt 200 fokra melegítettem. Elővettem egy tepsit, kevés olajat kentem az aljára, hogy ne ragadjon le a hús. Beleraktam a hús-szeleteket, mindegyiket befedtem mozzarella-szeletekkel, majd arra paradicsom-szeleteket raktam, végül megszórtam reszelt sajttal. Betettem a sütőbe, kb. 10 perc alatt megsütöttem. Csak úgy, magában ettük, isteni volt!