HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.06.29. 13:19 A.N.R.

Sárgabarackos gombóc

Címkék: krumpli tojas zsemlemorzsa sargabarack finom liszt

Még egy hétig biztosan van konyhám, a további jövő előre nem látható. Egyszer lesz majd új, de azt sem lehet tudni, meddig leszek teljesen konyha nélkül. Úgyhogy most ezt a hetet még kihasználom, és igyekszem nagyon finomakat főzni/sütni :-).

Hozzávalók:
fél kg krumpli
1 tojás
kb. 25 dkg liszt

sárgabarack
cukor, fahéj

vaj, zsemlemorzsa

A krumplit meghámoztam, felkockáztam, sós vízben megfőztem. Figyelni kell, ne főjön túl, mert akkor nagyon lágy lesz a tészta. Leszűrtem, majd mikor kigőzölgött, krumplitörővel összetörtem. Aztán hagytam kihűlni.

Miután kihűlt, összekevertem egy tojással és annyi liszttel, amennyivel jól nyújtható tésztát kaptam. Ez kb. 25 dkg volt, de ez változó a krumpli és a tojás minőségétől függően.

A gyúródeszkát beliszteztem, kinyújtottam a tésztát nagyjából fél cm vastagra és egy nagyobb pohár segítségével kiszagattam (pogácsaszaggatóm sosem volt, szerintem nem is lesz), ill. a nagyfiam is segített. Az alaposan megmosott, kimagvalt sárgabarackot negyedekre vágtam, és megkértem a gyereket, hogy minden körre tegyen egyet. Aztán a fahéjas cukor jött, amit szintén a gyerek szórt rá a barackokra, nagyjából egy-egy kávéskanálnyit mindre. Majd jött a legnehezebb rész: gombócokat formázni úgy, hogy ne szakadjon szét a tészta, mert akkor kifő belőle a lényeg. Nekünk most 27 db gombócunk lett.

Vajon megpirítottam a zsemlemorzsát.

Sós fővő vízbe tettem a gombócokat, és addig főztem, míg fel nem jöttek a víz tetejére, ez szerintem úgy 5 perc lehetett. Szűrőkanállal kivettem és a zsemlemorzsába tettem. Tálaláskor megszórtuk fahéjas cukorral. Jól sikerült :-).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr265974892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyszerű krumpli pogácsa 2010.08.07. 12:23:46

50dkg krumpli 50dkg liszt 1 tojás 5 dkg élesztő só bors (ízlés szerint) Elkészítése : Héjába megfőzzük a krumplit meghámozzuk ,összetörjük hozzáadjuk többi alapanyagot , összegyúrjuk ujjnyi vastagra kinyújtjuk pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk sütőben vagy bő zsirba vagy olajba kisütjük.
süti beállítások módosítása