A szőlős-boros vkf-re még nem kezdtem el készülni, amikor anyunak kerestem egy receptet az övéi között és kezembe akadt ennek a muffinnak a receptje. Nem tudom, a recept honnan származik, de úgy sejtem, valamelyik kollégája nyomtatta ki a netről. Rögtön arra gondoltam, hogy jól jönne a vkf-re, úgyhogy félre is raktam későbbi vizsgálat céljából. Aztán amikor belenéztem, sejtettem, hogy nem lesz rossz a végeredmény. Így aztán egyik este nátha-gyógyítás céljából (is) készítettem egy kis forralt bort, amiből félreraktam egy keveset, és másnap megsütöttem a muffint.
Hozzávalók:
14 dkg vaj
12 dkg cukor
csipetnyi só
3 tojás
14 dkg liszt
1 kk sütőpor
őrölt fahéj
6 dkg étcsoki
75 ml forralt bor lehűtve
A vajat a cukor felével és a sóval habosra kevertem. Egyesével hozzákevertem a tojások sárgáját. A fehérjékből és a cukor másik feléből kemény habot vertem, majd óvatosan belekevertem a masszába. Hozzáadtam a lisztet, a sütőport, fahéjat, reszelt csokoládét, és csomómentesre kevertem. Végül beleöntöttem a forralt bort is. A kapott masszát elosztottam 12 papírkapszlival kibélelt muffinsütőbe. 170 fokon kb. 30 percig sütöttem, a végeredmény sikert aratott, igazán aromás lett.