A szőlős-boros vkf-re készített második pályaművem már tudatosabb készülés eredménye. A Good Food oldalát nézegettem célirányosan keresgélve boros ételek után. Találtam is egyet, ami inspirált az alább bemutatott pulykás étel elkészítésére. A recept picit módosított, de alapjában véve az ott olvasott egy változata.
Hozzávalók:
kb. 60 dkg pulyka felső comb
kb. 30 dkg csiperke gomba
só
olívaolaj
1,5 ek liszt
1,5 dl húsleves
1,5 dl vörösbor
A húst csíkokra vágtam, kb. egy ek lisztet rászórtam és átforgattam benne. Kb. egy tk lisztet elkevertem kevés húslevesben és félreraktam.
Az olajat felhevítettem, beleraktam a húst, fehéredésig kavargattam, majd néhány percig még hagytam, hogy piruljon. Szűrőlapáttal kiszedtem a húst és félreraktam.
Az olajba beleöntöttem a lisztes húslevest, elkavartam csomómentesen. Hozzáöntöttem a többi húslevest és a vörösbort is, majd kb. 5 percig főztem.
A közben felszeletelt gombát és a húst visszaraktam az edénybe és nagyjából 20 perc alatt fedő alatt készre főztem. Krumplipürével tálaltam.
