Néhány nappal ezelőtt egy korábbi bejegyzésemnél hagyott kommentben adta az ötletet kisbagyi ehhez a leveshez. Felkeltette az érdeklődésemet néhány sorban, úgyhogy gyorsan neki is álltam megfőzni, hiszen csak póréhagymát kellett hozzá beszerezni, minden más volt itthon. Annyi különbséggel, hogy csirkehús helyett pulykahúst tettem bele a hűtőben talált készletnek megfelelően.
Hozzávalók:
kb. 20-25 dkg pulykacombfilé
egy szál póréhagyma fehér része
kevés olaj, só, bors
kakukkfű, currypor (1-1 kávéskanálnyi)
nagyjából 2 dl tejszín
A felforrósított olajon megdinszteltem a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadtam az apró kockákra vágott pulykahúst és fehéredésig kavargattam. Felöntöttem kb. másfél liter vízzel, sóztam, borsoztam. 20 percig főztem. Hozzáadtam két dl tejszínt, a kakukkfüvet és a curryport, majd további 3-4 perc alatt készre főztem. Négy tányérral lett belőle, finom, sűrű leves, nekem nagyon bejön, szerintem máskor is készül majd.
