A nagyobbik fiam délelőtt óvodában van, a kicsi velem. Érdekes módon, ha mindkettő itthon van, egyszerűbb főzni, ugyanis akkor együtt játszanak, vagy legalábbis egymás mellett. A nagy fiam mellett simán lehet főzni, mert ő legfoglalja magát rajzolással vagy legózással. A kicsi viszont igazi felfedező, tőle a konyhában mozdulni sem lehet, mert kipakolja az összes szekrényt, akár a szemetest is, és egyébként is önveszélyes, folyamatosan figyelni kell rá. Ezért aztán délelőttönként két módszert választhatok a főzésre. Az egyik, hogy amíg alszik (szerencsére még kétszer alszik egy nap), addig megfőzök, ilyenkor van kb. másfél órám rá, ennyi idő alatt bőven el lehet készülni. A másik módszer: bedobálok valamit a tepsibe, majd a sütőbe és megsütöm. Ez utóbbi módszer sem az igazi, ugyanis a gyerek előszeretettel mászkál a sütő körül, nagyon kell rá figyelni, tehát ha már a sütőben van az étel, akkor el kell onnan vinni és lefoglalni valami más játékkal. Ma mégis ezt a módszert alkalmaztam.
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
5 db közepes krumpli
só, bors, olaj, rozmaring, majoranna
néhány gerezd fokhagyma
A csirkecombokat kettévágtam. A tepsibe kevés olajat öntöttem, arra helyeztem a húst. A krumplikat megmostam, meghámoztam, karikára vágtam, és a hús mellé raktam két oldalra. Sóztam, borsoztam az egészet, szórtam rá rozmaringot és majorannát. Néhány gerezd fokhagymát megpucoltam és feldaraboltam, majd rászórtam a húsra és a krumplira. Lefedtem egy alufóliával. 200 fokon nagyjából 1 óráig a fólia alatt pároltam, majd levettem a fóliát, beindítottam a grillt és még kb. fél óráig ott hagytam.
A végeredmény: istenien omlós csirkecomb ropogós bőrrel, finom puha krumpli, néhol megpirulva. A hús egyértelműen legalább 2-szer elég két felnőttnek és egy picúrnak (a nagy az ovi miatt itthon nem nagyon eszik főtt ételt, a picúr igen, de azért egy csirkecomb még nem kell neki :-) ), a krumpli inkább egyszeri adag, ami nem is baj, mert holnap lehet frisset sütni vagy főzni a maradék hús mellé.