HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.10.07. 14:24 A.N.R.

Egy egyszerű ebéd: sült csirkecomb tepsis krumplival

Címkék: olaj krumpli fokhagyma bors csirkecomb majoranna rozmaring so

A nagyobbik fiam délelőtt óvodában van, a kicsi velem. Érdekes módon, ha mindkettő itthon van, egyszerűbb főzni, ugyanis akkor együtt játszanak, vagy legalábbis egymás mellett. A nagy fiam mellett simán lehet főzni, mert ő legfoglalja magát rajzolással vagy legózással. A kicsi viszont igazi felfedező, tőle a konyhában mozdulni sem lehet, mert kipakolja az összes szekrényt, akár a szemetest is, és egyébként is önveszélyes, folyamatosan figyelni kell rá. Ezért aztán délelőttönként két módszert választhatok a főzésre. Az egyik, hogy amíg alszik (szerencsére még kétszer alszik egy nap), addig megfőzök, ilyenkor van kb. másfél órám rá, ennyi idő alatt bőven el lehet készülni. A másik módszer: bedobálok valamit a tepsibe, majd a sütőbe és megsütöm. Ez utóbbi módszer sem az igazi, ugyanis a gyerek előszeretettel mászkál a sütő körül, nagyon kell rá figyelni, tehát ha már a sütőben van az étel, akkor el kell onnan vinni és lefoglalni valami más játékkal. Ma mégis ezt a módszert alkalmaztam.

Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
5 db közepes krumpli
só, bors, olaj, rozmaring, majoranna
néhány gerezd fokhagyma

A csirkecombokat kettévágtam. A tepsibe kevés olajat öntöttem, arra helyeztem a húst. A krumplikat megmostam, meghámoztam, karikára vágtam, és a hús mellé raktam két oldalra. Sóztam, borsoztam az egészet, szórtam rá rozmaringot és majorannát. Néhány gerezd fokhagymát megpucoltam és feldaraboltam, majd rászórtam a húsra és a krumplira. Lefedtem egy alufóliával. 200 fokon nagyjából 1 óráig a fólia alatt pároltam, majd levettem a fóliát, beindítottam a grillt és még kb. fél óráig ott hagytam. 

A végeredmény: istenien omlós csirkecomb ropogós bőrrel, finom puha krumpli, néhol megpirulva. A hús egyértelműen legalább 2-szer elég két felnőttnek és egy picúrnak (a nagy az ovi miatt itthon nem nagyon eszik főtt ételt, a picúr igen, de azért egy csirkecomb még nem kell neki :-) ), a krumpli inkább egyszeri adag, ami nem is baj, mert holnap lehet frisset sütni vagy főzni a maradék hús mellé. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr415974906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robbi. 2009.12.13. 12:06:34

Most kipróbálom, mert kb.: másfél órám van csak ebédkészítéshez. Meg amúgy is jól hangzik. A feleségem örülni fog...

14594 2009.12.13. 18:39:33

Remélem, örült :-).

andy 2010.01.26. 16:06:23

most tettem be a sütőbe, a mi manónk is sokat pakol a konyhában, így gyorsan elkészíthető ételekre vadászok:)) Biztos finom lesz, köszi:))

joe 2010.01.28. 12:00:22

Sziasztok.Tök jó a recept,én is kipróbálom.Viszont 3 db egész csirkecomb két felnőttnek,két evésre nem hinném,hogy elég:)(egyedül megenném):):)

14594 2010.01.28. 13:22:27

Hát ugye, kinek milyen az étvágya :-).
süti beállítások módosítása