Néhány hete, amikor feltöltöttem a konyhai készletemet, vettem egy kiló grahamlisztet mindenféle konkrét cél nélkül. Most eljött az ideje a felhasználásnak, sütöttem egy adag zsemlét, és mivel sikere volt, fogom még ismételni, nem megy veszendőbe a többi liszt sem. Sőt, azóta vettem még egy kilót, hogy mindig legyen itthon.
Hozzávalók:
fél dl olaj
3 dl langyos víz
35 dkg finom liszt
15 dkg graham liszt
2 tk só
1 tk cukor
2 ek burgonyapehely
csipetnyi aszkorbinsav
egy csomag száraz élesztő
A hozzávalókat a fent leírt sorrendben beraktam a kenyérsütő gépbe és elindítottam a dagasztás programot. Miután megkelt, kivettem, megformáztam hat db zsemlét, majd letakarva még kb. 20 percig kelesztettem.
A sütőt 190 fokra előmelegítettem, tettem bele vizet, hogy gőzölögjön, majd nagyjából 20 perc alatt megsütöttem a zsemléket.
