Gyors, egyszerű ebéd/vacsora maradékok felhasználásával. A maradék ez esetben a főtt rizs volt, ill. a gomba szára. Ugyanis a gombafejeket a hétvégén grilleztük, a szárát meg félreraktam, hogy majd csak lesz belőle valami. Lett.
Hozzávalók:
2 db padlizsán (anyuék kertjéből, életükben először termesztettek padlizsánt)
főtt rizs
kb. 15 db fehér csiperke szára
1 fej lilahagyma
olaj, só
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
A hagymát felkockáztam, a felforrósított olajba tettem. A gombaszárakat is felkockáztam, miután a hagyma kicsit dinsztelődött, hozzáadtam. Megsóztam.
A padlizsánokat kettévágtam és kivágtam a belüket, amit szintén felkockáztam és a közben párolódott gombához adtam. Néhány perc párolás után hozzáraktam a rizst is és kicsit megpirítottam.
A félbevágott padlizsánokba töltöttem a gombás rizst, a végén pedig öntöttem rá keveset abból a fűszeres olajból, amibe az aszalt paradicsomot raktam. 20 percre sütőbe raktam.
Lehetett volna még bolondítani reszelt sajttal, esetleg sonkával, vagy paradicsomszósszal készíteni, de most így volt a legegyszerűbb.