HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.10.31. 11:12 A.N.R.

Csicseriborsó fasírt (falafel) - Vkf. XXIX.

Címkék: olaj tojas buzadara csicseriborso komeny

Biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy milyen jól lehetett lakni a Ráday utcában a falafel-árusnál. Csoró egyetemistaként nagyon szerettem azt a helyet, mert saját kezűleg lehetett összeállítani a falafelt. A pitát jól megtömtük, alig bírtuk hazavinni a koleszig, pedig csak pár lépésre volt a Kinizsi utcában. Ott aztán gyorsan tányérra raktuk, mert azonnal el is szakadt és kiömlött belőle a rengeteg fasírt meg zöldség,  és villával jóízűen megettük. 

Akkor még nem a jelenlegi párommal követtem el ezeket az evéseket, de ő is ismerte a helyet, ezért egyáltalán nem bánta, amikor megemlítettem, hogy falafelt készítek a vkf-re. A pitát már bemutattam korábban, most a fasírt jön.

Hozzávalók:
25 dkg száraz csicseriborsó
2 tojás
só, bors, őrölt fűszerkömény
1 ek búzadara
sütéshez olaj

A csicseriborsót előző éjjel beáztattam, majd reggel enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem és botmixerrel pépesítettem. Adtam hozzá 2 tojást, megsóztam, borsoztam, szórtam rá őrölt köményt. A botmixer segítségével összekevertem. Egy ek búzadarát is raktam bele, és kézzel összedolgoztam. Hagytam pihenni kicsit. 

Nagyjából 2 cm átmérőjű gombócokat formáztam belőle és a felforrósított olajban kisütöttem. Kb. 50 db fasírt lett, három részletben tudtam kisütni. Az elsőnél még nem volt gond, a másodiknál viszont kegyetlenül habzott az olaj. Telefonos segítséget kértem anyutól, aki azt mondta, hogy a nedvesség miatt szokott futni. Hát ebben a fasírtban nem sok nedvesség volt, hacsak a tojás nem volt túl vizes, de nem hiszem, mivel házi tojás. Ebben az esetben viszont valószínűleg az olajat fogtam ki, és nem túl jó minőségűt sikerült vennem. Így jártam. Mivel a habtól nem igazán láttam, hogy néz ki a fasírt, ezért nem lett túl szép, de az íze kárpótolt érte, én simán elmajszolgattam magában is. 

 

 

Elkészítettem azért az igazi falafelt is: a pitába raktam vegyes savanyúságot (csalamádét), néhány fasírtot és fokhagymás joghurtot a tetejére. Szerintem (és a férjem szerint is) nagyon finom lett!

 

 

A vkf-re készülve egyébként jól végiggondoltam, milyen "guruló gombócok" voltak eddig a blogban, és találtam jó néhányat.

Levesbetét:
Sajtgombóc
Húsgombóc
Májgombóc

Főétel:
Fasírt
Svéd húsgolyó

Köret:
Zsemlegombóc

Édességek:
Túrógombóc
Mákos túrógombóc
Gesztenyegolyó
Barackos gombóc

A vkf után azt hiszem, lesz miből választani a további gombócoláshoz :-). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr545974914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása