Vettem a múlt héten két csomag mozzarellát, de aztán nem használtam fel arra, amire vettem. Valamit viszont kezdeni kellett vele. Az egyiket megettem salátaként aszalt paradicsommal, a másikkal pedig ma egy újfajta rakott krumplit készítettem, amit tegnap este találtam ki.
Hozzávalók:
6-7 db krumpli
2-3 fej vöröshagyma
10-12 db aszalt paradicsom
2 dl tejszín
125 g mozzarella (többet is elbír!)
olaj, só, rozmaring
1 ek étkezési keményítő
a paradicsom fűszeres olaja
A krumplit megmostam, hámoztam, karikáztam. A hagymát megpucoltam, felkarikáztam. A tejszínt összekevertem az étkezési keményítővel és kevés rozmaringgal.
Egy tepsi aljára kevés olajat öntöttem. Elkezdtem rétegezni: krumpli (megsózva), hagyma, aszalt paradicsom, tejszín, krumpli (megsózva), hagyma, aszalt paradicsom, tejszín, krumpli. A legfelső krumpli réteget is megsóztam, majd öntöttem rá keveset az aszalt paradicsom fűszeres olajából. Ez után lefedtem alufóliával, és betettem a 200 fokos sütőbe 30 percre.
30 perc után kivettem, levettem róla az alufóliát és ráraktam a tetejére a felkarikázott mozzarellát. Visszatettem a sütőbe további 30 percre, így kicsit megpirult a teteje.
Egy nagyon egyszerű étel, de az ízek szerintem nagyon összeillenek, úgyhogy kimondottam finom. (Persze a párom hiányolja belőle a húst, de nem lehet mindig húst enni.)