Tegnap megkérdeztem a páromat, mit főzzek ma. A válasz tipikusan pasis: "valami tejszínest". Megnéztem, mi van a fagyasztóban, találtam fél kg darált sertés húst. Na ebből össze lehet hozni valami tejszínest.
Fokhagymás-tejszínes hús tésztával
Hozzávalók:
fél kg darált sertés hús
2 dl tejszín
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, bazsalikom, oregano
1 ek liszt
fél kg száraz tészta (én most orsót használtam)
A hagymát összevágtam, olajon megfuttattam. A fokhagymát apróra vágva beleraktam és néhányszor megkevertem. Hozzáadtam a darált húst, és addig kevergettem, míg ki nem fehéredett. Sóztam, borsoztam, adtam hozzá bazsalikomot és oreganót (mivel csak száraz volt itthon, már ekkor beletettem, a frisset ráért volna később is). Főztem kb. 10 percig. A lisztet összekevertem a tejszínnel, majd hozzákevertem a húshoz és még néhány percig főztem. Fél kg kifőtt tésztához kevertem. Isteni aromája van.