Sokféle kenyér-kifli-zsemle receptet kipróbáltam már, szinte mindet többször is megsütöttem, de van néhány kedvenc, amelyeket gyakrabban sütök a többinél. Ez is olyan lesz, ebben biztos vagyok. Mohánál találtam a receptet, és amikor megláttam, azonnal elmentettem, annyira tetszett. Tegnap megsütöttem, és beváltotta a hozzá a fűzött reményeket, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
25 dkg rétes liszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg finom liszt
3 ek burgonyapehely
1,5 dl tej
2 dl víz
1 dl olaj
1 csomag száraz élesztő
egy csipet cukor
egy csipet aszkorbinsav
1 csapott ek só
tetejére magok (lenmag és szezámmag volt itthon, de beszerzek napraforgó magot is)
A hozzávalókat bepakoltam a kenyérsütő gépbe, elindítottam a dagasztás programot. Mikor kész lett, lisztezett nyújtódeszkára tettem a tésztát, kinyújtottam nagyjából 2 cm vastagra. Vizet spricceltem rá, majd rászórtam a magokat, megint vizet kapott. Felvágtam 8 db-ra (felnőttekre méreteztem, kijön belőle 10-12 db is), szilikonlappal bélelt tepsire tettem, letakartam és hagytam kb. 20 percet kelni. Közben a sütőt 180 fokra melegítettem. A sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.