Augusztus óta készülök újra elővenni a wokot a szekrényből, de csak most jutottam el odáig, hogy meg is tettem. Megérte.
Hozzávalók:
fél kg csirkemellfilé
1 szál póréhagyma
1 doboz szárított shiitake gomba (25 g)
3 gerezd fokhagyma
1 db étkezési (vagy kaliforniai) paprika
olívaolaj
1 ek szójaszósz
1 ek étkezési keményítő
1 tk curry por
1 tk őrölt római kömény (nekem egész volt itthon, mozsárban összetörtem)
2-2,5 dl húsleves
só
A gombát beáztattam 2-3 órára.
A húst felkockáztam. Összekevertem a szójaszószt, 1 ek olívaolajat az étkezési keményítővel, a római köménnyel és a curry porral. A húst beleforgattam és hagytam állni kb. 1-1,5 órát, de kevesebb is elég lehet.
A wokban 4 ek olívaolajat felforrósítottam, beleraktam a húst és néhány perc alatt megsütöttem. Kiszedtem a húst, helyére tettem a karikára vágott póréhagymát, a gombát, az apróra vágott fokhagymát és a kockákra vágott paprikát. Kavargatás közben kicsit megpirítottam. Szórtam rá sót, majd ráöntöttem a húslevest, visszaraktam a húst, lefedtem és készre főztem (nagyjából 10-15 perc). Tojásos rizzsel ettük.