"Változatosan vacsorázzunk!" - ez volt a jelszó, amikor elővettem a néhány napja talált receptkártyát (Mester Kiadó) és megsütöttem egy adag gofrit. Nem követtem tökéletesen a receptet, szokásomhoz híven alakítottam rajta a hozzávalók megléte és az ízlésem alapján. Sikeres volt a próbálkozás, máskor is fogok sütni.
Hozzávalók (6 db "virág):
10 dkg vaj
4 db tojás
17,5 dkg finom liszt
1,25 dl tej
10 dkg sonka
10 dkg füstölt sajt
só
kevés olaj
A vajat habosra kevertem, egyesével beleraktam a tojásokat és felvertem. Beleöntöttem a tejet és a lisztet, csomómentesre kevertem. A sonkát és a sajtot apróra kockáztam, a masszához kevertem, végül megsóztam.
A gofrisütőt bekentem olajjal, felforrósítottam, és két kisebb merőkanálnyi masszát tettem a formába, néhány perc alatt megsütöttem.
Műanyag lapáttal kivettem, rácson hűlni hagytam. A virágokat felvágtam, tejföllel megkenve ettük, a gyerekeknek is ízlett. Az apjuk csak simán megszórta borssal és piros paprikával, úgy ette. Az utolsó morzsáig elfogyott.
Nagyon gyorsan készen van és nagyon finom, biztos vagyok benne, hogy máskor is készül, akár reggelire is.