Néhány napja láttam az Egy csepp méz blogon a sajtpuffancsot, és azonnal megtetszett. Ma meg is sütöttem. Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy zabtej helyett tejet, margarin helyett vajat használtam, valamint fűszerekkel ízesítettem.
Hozzávalók (8-10 db-hoz):
2,5 dl tej
8 dkg vaj
1 tk só
14 dkg liszt
12 dkg reszelt sajt (nálam fele füstölt)
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
egy maréknyi friss zöldfűszer (bazsalikom, rozmaring, oregánó, metélő hagyma)
A tejet a vajjal és a sóval felforraltam. Hozzákevertem a lisztet, majd amikor már nem volt benne száraz rész, hozzáadtam a tojást és a reszelt sajtot. A végén az apróra vágott fűszereket és a zúzott fokhagymát is összekevertem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra, egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A masszából golyókat formáztam, nekem 9 db lett, elég méretes darabok. 30 perc alatt készre sült és isteni finom lett, 2 db bőven elég egyszerre, nagyon laktató.