Megmondom őszintén, a zöldfűszerekkel nincs igazán szerencsém. Bazsalikomot harmadik kísérletre sikerült életben tartani az ablakban, metélőpetrezselymet másodszorra, metélőhagymát szintén másodszorra. Az oregánó talán túléli, a kerti mindenesetre szép, a benti nem igazán. A zsálya az egyetlen, ami gyönyörű már tavaly óta. A rozmaring sikertelen kísérlet volt. Így aztán sokszor még mindig szárított fűszereket használok a friss helyett. Ha viszont használhatok frisset, természetesen örömmel teszem, mint ennél a pestónál is.
Kis adagot készítettem, mivel nem tudtam, milyen lesz, elsőre úgy gondoltam, nem kopasztom meg az egész bazsalikomot.
Hozzávalók:
15 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
3-4 szem natúr kesudió
1 ek reszelt sajt (parmezán lett volna az igazi, de elfelejtettem venni, mea culpa)
1 ek olívaolaj
A hozzávalókat botmixerbe tettem, és lassan adagolva hozzá az olajat, krémesítettem.