A szomszéd nénitől kaptam egy táskányi mángoldot. Na nem olyan sok ez, bő fél kg. Azzal adta át, hogy úgy kell elkészíteni, mint a spenótot, és ha ízlik, ad még, hogy tudjak lefagyasztani. Nekem ízlik, szerintem a páromnak is fog, a gyerekek nem rajonganak érte, de valószínűleg fogok majd fagyasztani.
Hozzávalók:
kb. fél kg mángold
3-4 dl tej
kb. 3 ek cukor
kevés olaj, só
1 ek étkezési keményítő
A mángoldot alaposan megmostam, többször is. A vastag levélszárakat kivágtam belőle, majd feldaraboltam.
Kevés olajon megpároltam, nagyjából 4-5 dl-nyi mennyiségre esett össze. Adtam hozzá egy csipetnyi sót, 3 ek cukrot, egy ek étkezési keményítőt és nagyjából 1 dl tejet, majd botmixerrel pürésítettem, amennyire tudtam. További kb. 3 dl tejet öntöttem hozzá és néhány perc alatt összefőztem. Tükörtojással ettem - nem mondom, hogy ettük, mert a gyerkőcök inkább csak tojást kértek.