Az utóbbi időben nem sok időm volt főzni, ha mégis főztem, mindig valami gyors, megszokott dolgot, hogy minél hamarabb, minél egyszerűbben kész legyen. Ezért aztán poszt sem született már jó ideje. Ma viszont újat főztem, így ezt megmutatom.
A recept a Nők Lapja Konyha októberi számából származik. Már akkor megtetszett, amikor megjött a lap, de nem néztem meg tüzetesebben. Ma reggel újra a kezembe került, és eldöntöttem, hogy ma ezt főzöm. Gyorsan vettem tarhonyát és kolbászt, aztán délután, munka után nekiálltam. Gyakorlatilag semmin nem változtattam, úgy jó a recept, ahogy van.
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya
30-35 dkg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes kaliforniai paprika (saját termés)
3 paradicsom (saját termés - 2 piros és 1 sárga)
olaj, só, piros paprika, bors
A tarhonyát kevés olajon megpirítottam, majd felöntöttem 7,5 dl vízzel, megsóztam és megfőztem.
A krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam és sós vízben megfőztem.
A hagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem. Az apróra vágott paprikát is hozzáadtam, és tovább dinszteltem, néha megkavargatva. A fokhagymát zúzva, a paradicsomot kockára vágva adtam hozzá, végül a felkockázott kolbászt is hozzákavartam. Piros paprikát és őrölt borsot szórtam rá, majd összesütöttem.
A főtt tarhonyát és a főtt krumplit beleforgattam, és egy-két percig még pirítottam együtt. Finom lett.