Már aznap kiszúrtam ezt a kekszet, amikor megjött a Nők Lapja Konyha novemberi száma. Ma jutottam el odáig, hogy megsüssem. Pillanatok alatt készen van - a gyerekek "segítségével" is kb. fél óra az elkészítése, + 10-12 perc a sütés. És nagyon megéri.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 tk fahéj
kevés kristálycukor a szóráshoz
vanília kivonat
A puha vajat a porcukorral habosra kevertem gépi habverő segítségével. Hozzáadtam egyenként a tojás sárgákat és tovább habosítottam. Beleszitáltam a lisztet és simára kevertem.
Két részre osztottam a tésztát. Az egyikbe löttyintettem egy kis vanília kivonatot, a másikba pedig a fahéjat kevertem bele.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd fogtam a habzsákot egy nagyobb lyukú csővel, és a vaníliás tésztát belekanalaztam. Egy kekszhez 2 vaníliás csíkot húztam, egymástól kb. 1 cm távolságra. Egy-egy keksz között kihagytam néhány centit, hogy ne süljenek össze. Amikor elfogyott a vaníliás tészta, a fahéjassal folytattam. A két vaníliás csík közé és mellé is tettem fahéjasat. (A maradékot meg keresztben helyeztem el néhány kekszhez.) Összesen 20 db kekszem lett így, amik elég neccesen fértek el a tepsin. Lehet, hogy érdemes kisebbeket készíteni, többet, két tepsiben. De így is jó, ráadásul hamarabb készen van.
Megszórtam kristálycukorral a kekszet, majd az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöttem. Amikor kivettem a sütőből, egy lapát segítségével kitettem hűlni. Ilyenkor még nagyon óvatosan kell vele bánni, mert puha. Néhány perc alatt kihűl és igazi keksz-állaga lesz. A gyerekeknek (is) nagyon ízlett.