Szerintem rajtam kívül még jó sokan fogják a Nők Lapja Konyha decemberi számából ezt a sütit elkészíteni, és jól fognak járni, ha megteszik. Ugyanis elég egyszerű az elkészítése, nagyon finom, és óriási sikere van. Még jó, hogy előrelátóan dupla mennyiségű pudingot és kekszet vettem, mert szerintem szilveszterre elkészül a második adag is, ugyanis a fiúk nem győzték enni, még a kevésbé édesszájú kisebbik meg az apja is imádta. A hozzávalók mennyiségén keveset változtattam (növeltem a málna és a puding mennyiségét), legközelebb még több málnával készítem, elbírja.
Hozzávalók (nekem 18x23 cm-es a legkisebb tepsim, az lett vele tele):
4 kis tojásból piskóta (4 kis tojás + 3 púpos evőkanál kristálycukor + 3 púpos evőkanál liszt)
a málnatöltelékhez:
35 dkg fagyasztott málna + a díszítéshez
1 csomag vanília puding
3 ek víz
8 dkg cukor
a vaníliakrémhez:
2 csomag vanília puding
1 l tej
4 púpos evőkanál cukor
1 csomag téglalap alakú háztartási keksz (én 20 dkg-sat vettem, maradt belőle)
A piskótát a szokásos módon megsütöttem vajazott-lisztezett tepsiben, és benne is hagytam.
A málnát már korábban kivettem a fagyasztóból, így már majdnem teljesen kiengedett, amikor összekevertem a cukorral és összetörtem egy fakanállal. Elkezdtem főzni. Közben a pudingport összekevertem a vízzel, majd besűrítettem vele a málnát, egy-két percig főzve. Még forrón ráöntöttem a piskótára.
A két csomag vanília pudingból a szokásos módon megfőztem a pudingot, majd ezt is ráöntöttem a málnára, egyenletesen elkenve.
A kekszeket szorosan egymás mellé helyezve raktam rá a pudingra, ahol szükséges volt, elvágtam, így befedve az egészet.
Néhány percet így hagytam hűlni, majd fóliával letakarva betettem a hűtőbe. Másnap vettem ki, minden kekszre tettem egy málnát és a kekszek mentén szeleteltem.
Update: másodszorra több málnával készítettem (közel fél kilóval) és 12 dkg cukrot adtam a málnához. Még finomabb lett, mint az első adag.