Szilveszterkor muszáj sósat is enni, egyrészt mert a fiúk nem olyan édesszájúak, mint én, másrészt meg a sör kéri az ilyen sós rágcsálnivalókat. A recept az nlc-ről származik.
Hozzávalók (kb. 90 darabhoz):
60 dkg liszt
40 dkg sütőmargarin
1 púpos teáskanál só (én kevesebbet tettem bele, és sótlan lett)
35 dkg tejföl
a lekenéshez egy tojás (nekem csak fehérje volt itthon, de azzal is működik)
szóráshoz reszelt sajt (én füstöltet reszeltem rá)
A lisztet a margarinnal, a tejföllel és a sóval összekevertem, jó alaposan eldolgoztam. Kicsit ragacsosnak találtam a tésztát, kevés lisztet adtam még hozzá, majd fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe tettem.
Mikor a fiaim felébredtek a délutáni alvásból, befogtam őket. Még a nyújtásban is próbáltak segíteni, de azért az elég nehéz munka, nem nagyon ment nekik, így én nyújtottam ki nagyjából fél cm vastagra a tésztát. Kiszaggattuk, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltuk. A nagyobbik fiam megkente tojással és a sajt rápakolásában is segített.
A sütőt előmelegítettem 220 fokra, majd betettem a tepsit és 15-20 perc alatt megsütöttem. Jó ropogós lett. Ettem már finomabbat, de egynek jó, és úgy tűnik, a családnak is ízlett (bár kicsit sótlannak találták, de ez az én hibám, nem a recepté).