Kaptam egy vödörnyi csicsókát a hétvégén. A tepsiben sült mustáros változatnak nem volt túl nagy sikere a családban (konkrétan csak nekem ízlett), ezért mással próbálkoztam.
Hozzávalók:
kb. 75 dkg csicsóka
2-3 szem krumpli
egy fej vöröshagyma
húsleves
só, szerecsendió, olaj, tej
A csicsókát alaposan megsúroltam, ahol szükséges volt, meghámoztam. A krumplit megmostam. A vöröshagymát megpucoltam.
A hagymát apróra vágva olajban megdinszteltem. Hozzáadtam a kockára vágott csicsókát és krumplit, majd felöntöttem húslevessel és vízzel (mivel húsleves csupán 4 dl állt rendelkezésre). Megsóztam, puhára főztem.
Levettem a tűzről, összeturmixoltam. Öntöttem hozzá tejet, szórtam rá őrölt szerecsendiót és egy-két percig még főztem.
Vékony csíkokra vágtam füstölt sonkát, kevés olajon megsütöttem (ropogósra), és beletettem a levesbe. Nagyon finom lett.