Ma grillezni akartunk. Aztán úgy alakult, hogy kint nem sikerült, de elővettem a raqlette sütőt, és bent megsütöttem a húst, a gombát, a sajtot, a kolbászt. Készítettünk hozzá vegyes salátát, kukorica salátát, és nagyon jóllaktunk.
A sertéstarjához készített pác hozzávalói:
rozmaring, oreganó, sok fokhagyma - apróra vágva
mustár (egy evőkanálnyi)
fehér bor (kb. fél dl)
méz (egy teáskanálnyi)
Alaposan összekevertem, és a hat szelet hús mindkét oldalát bekentem vele, majd a maradék ráöntöttem, lefedtem, és éjszakára hűtőbe tettem. Szép barnás lett a színe, szaftos maradt a hús, más fűszert később sem tettem hozzá (sót sem), nagyon finom lett.
A gombához is kevertem fűszert: búzacsíraolaj, fokhagyma, rozmaring, oreganó, petrezselyemzöld és zsálya összekeverésével. A gombafejekbe tettem a keveréket, úgy sütöttem meg. Amikor félig kész volt, beletettem kevés mozzarellát is, és mire az megolvadt, megsült a gomba is. Karakteres íze lett, 2:1 arányban ízlett, a nőknek igen, a pasinak nem.