HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2011.08.07. 13:36 A.N.R.

Casatiello

Címkék: tojas sajt vaj iro szalami finom liszt

Múlt héten négy liter tejből készítettem sajtot, így töménytelen mennyiségű íróm maradt. Lefagyasztani nem tudom, mert tele a fagyasztó, így aztán három napja sütök. Pénteken virslis muffint készítettem kefír helyett íróval. Ma kenyeret sütöttem tej+víz helyett íróval. Utána (közben) pedig ezt a casatiellot, amit a NoSalty oldalon találtam valamelyik nap.

Hozzávalók:
kb. 5 pohár finom liszt (kicsit kevesebb)
1 csomag (7g) porélesztő
1 pohár (2,5 dl) langyos író
1 tk só
1 ek cukor
2 nagy tojás
16 dkg vaj
sajt felkockázva (nagyjából 2 dl-nyi, de amennyi jólesik)
szalámi felkockázva, megpirítva (ízlés szerint)

Fél pohár lisztet összekevertem az élesztővel és az íróval, majd letakarva hagytam állni egy óráig. (Közben odakészítettem a kenyeret is.) Felkockáztam a sajtot (füstölt trappista és mozzarella) és a szalámit (mediterrán jellegű), a szalámit nagyon pici olajon megpirítottam. Az élesztős keverékhez egy óra után hozzáadtam 3,5 pohár lisztet, a sót, a cukrot, a tojásokat kicsit felverve. Összedolgoztam (hogy összeálljon), majd újra lefedtem, és hagytam 10 percig pihenni.

A vajat kockákra vágtam, és alaposan, kis adagokban hozzáadtam a tésztához. Kézzel dagasztottam, nagyjából negyed óráig tartott, szépen össze lehetett dolgozni. A vége felé adtam még hozzá lisztet, a fél pohárnyi nem kellett hozzá, annál kevesebb is elég volt, hogy szépen elváljon a tál falától. Hozzákevertem a sajtot és a szalámit. Letakartam és hagytam kelni bő egy órát.

(Időközben megsült a kenyér). Egy tortaformába sütőpapírt vágtam, az oldalára is, beleraktam a tésztát és még hagytam egy picit kelni. Közben a sütőt 200 fokra állítottam. A nagy tortaformát használtam, ami hiba volt, mert elterült benne a tészta, legközelebb majd kisebbet fogok. Talán majd a jénaimat, meglátom.

A 200 fokos sütőben sütöttem 20 percet, majd lejjebb vettem 165 fokra, és még 15 percig benne hagytam.

Melegen nagyon törik, érdemes konyharuhával letakarva a formában hagyni egy pár percig, majd kifordítani belőle. Az alakja nem lett szép, de az íze igen. Egy kevés vaj rákenve, hozzá hideg tej, és kész az isteni reggeli/vacsora.

Egy kicsit időigényes a dolog, de néha megéri, mert tényleg nagyon finom.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr295975032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása