Nem is olyan régen kiderült, hogy a szomszédok bizony tudnak erről a blogról :-). Hát akkor ez a poszt szóljon nekik, elsősorban Évának és Gábornak, akiktől egy hatalmas tál fügét kaptunk a minap. Annyit, hogy nem győztük megenni, pedig mindkét fiam megállapította, hogy finom, és fogyott is rendesen. De azért el nem fogyott. Így hát nekiálltam sütni egy tepsi pitét a már bevált sárgabarackos mintájára, és bizony ennek is legalább olyan sikere volt, mint annak. Kép nincs, a receptet is csak emlékeztetőül vésem ide.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (én most finom liszttel készítettem, de lehet teljes kiőrlésűvel is)
25 dkg kristálycukor (barnával kevertem)
2,5 dl tej
1 tojás
1,5 tk sütőpor
fél kg füge (megpucolva volt ennyi)
A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt.
A hozzávalókat összekevertem. A fügét hámoztam és negyedeltem, úgy kevertem bele a masszába. A vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntöttem, majd a 180 fokosra melegített sütőbe tettem kb. 30 percre. Tűpróbával ellenőriztem.
Kihűlve az igazi.