Egyszerű és nagyszerű édesség, eredeti néven karácsonyi tejszínpuding (a Nők Lapja karácsonyi számából), de az így február elején elég idétlenül hangzik.
Hozzávalók:
1 liter habtejszín
2 rúd fahéj
3 db csillagánizs
1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy 2 cm friss gyömbér reszelve)
10-12 szem szegfűszeg
18 dkg cukor
1 csomag (2,5 dkg) zselatin
1 db narancs vékonyan hámozott héja (én krumplihámozóval hámoztam)
A tejszínt a narancshéjjal és a fűszerekkel felfőztem és 5 percig gyöngyözve főztem. 20 percig állni hagytam lefedve. Leszűrtem, egy keveset kivettem belőle, csomómentesre kevertem benne a zselatint, majd visszaöntöttem és összekevertem. Visszatettem a tűzre, forráspontig melegítettem, kizártam. 18 cm-es tortaformába folpackot tettem (őzgerinc forma is jó), beleöntöttem, majd miután kihűlt, betettem a hűtőbe néhány órára. (Lefedtem, hogy ne vegye át a hűtőben található ételek szagát.)
Amikor megdermedt, levettem a tortaformát róla, és szeleteltem. Nekem egy picit édes, de Sz. szerint pont tökéletes. A gyerekeknek is nagyon ízlett.
Nem nevezném fogyókúrás desszertnek (inkább bele sem gondolok, hány kalóriát tartalmaz), de néha azért megengedhető, mivel nagyon finom.