Elég ritkán főzök mostanában, és általában semmi újat, csak valamit "összedobok". A mai sem bonyolult, csak kicsit időigényes a csicsóka hámozása miatt. De ennyit megér szerintem. És arra is jó, hogy fogyjon a sok fűszer. Ehető főételként vagy köretként is, kinek hogy tetszik.
Hozzávalók:
kb. 80 dkg csicsóka
5 dl tejszín
3 tojás felverve
5-10 dkg reszelt sajt
só, fekete bors
fokhagymás só
póréhagyma kocka
rozmaring
az edény kikenéséhez vaj
A csicsókát alaposan megmostam, meghámoztam. feldaraboltam. Az edényt kikentem vajjal. A többi hozzávalót alaposan összekevertem, belekevertem a csicsókát is, majd az egészet beleöntöttem a tűzálló tálba.
Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütöttem, ennek a felében le volt fedve.
Nem szép, de finom.