
lasagne-tészta
gomba
hagyma
darált csirkehús
olaj
fokhagymás mártás (besamell 5 dkg vaj+5dkg liszt+5 dl tejből, + tejföl és fokhagyma)
sűrített paradicsom
fűszerek
reszelt sajt
Két edényben olajon hagymát dinszteltem, egyikbe tettem gombát egy kis delikáttal és néhány percig pároltam. Másikba tettem a csirkehúst, kifehéredésig kevergettem, megsóztam és hozzáadtam a sűrített paradicsomot kis vízzel, összerottyantottam.
Kivajaztam a sütőedényt, beleraktam egy réteg tésztát, rá a fokhagymás mártás, tészta, hús, tészta, mártás, tészta, gomba, tészta, hús, tészta, mártás, tetejére reszelt sajt. 200 fokon kb. 40 percig sütöttem. A széle jó ropogós lett, a többi finom, puha.
