HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.09.16. 13:19 A.N.R.

Gombás-hagymás lasagne

Címkék: gomba sajt lilahagyma lasagne teszta besamell

Miután néhányszor meglehetősen drágán sikerült vennem lasagne-tésztát, úgy döntöttem, ezt így nem folytatjuk. Szóltam hát anyunak, aki a házi tésztagyúrónk, hogy készítsen nekem, elmondtam a méreteket, amiket nagyjából tartania kéne. Harmadik nekifutásra sikerült olyat alkotnia, amire azt mondtam, hogy szuper (nem látott korábban lasagnet, csak készen a tányérján, amikor nálunk evett). Ma neki is álltam elkészíteni, és miután tegnap a zöldségesnél gyönyörű csiperke gombát kaptam olcsón, egyértelmű volt, hogy ma húsmentes lesz az ebéd (a levesbe azért került egy kevés hús is).

Hozzávalók:
lasagne-tészta
fél kg csiperke gomba
2 nagy fej lilahagyma
besamell mártás (5 dkg vaj, 2 ek liszt, kb. 5-6 dl tej, só, fehérbors, szerecsendió)
olívaolaj
oregánó, bazsalikom
reszelt sajt

A gombát megmostam, felkarikáztam. A hagymát megpucoltam, szintén karikákra vágtam. Elkészítettem a besamell mártást.

A sütőedény aljára kevés olívaolajat csorgattam, rátettem egy réteg tésztát, erre egy adag besamellt, majd a gomba felét. A gombát kevés olívaolajjal meglocsoltam, szórtam rá oregánót és bazsalikomot, majd rátettem egy fej hagymát karikára vágva. Újabb réteg: tészta, mártás, gomba, fűszer, hagyma. Majd újabb réteg tészta, rá a maradék mártás, tetejére reszelt sajt. 200 fokon nagyjából 25 percig sütöttem. Mivel a gombát és a hagymát is nyersen tettem bele, így a hagyma kicsit ropogós maradt, ami szerintem egyáltalán nem ront az élvezeti értékén. Az ízek ráadásul így jobban benne maradtak, a gomba és a hagyma is érződik rajta rendesen. Egyszóval finom lett :-). 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr265974900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melinda 2009.09.16. 14:17:29

Szia Gigi! Ez igazán ízletesen hangzik! Ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!:) Kérdésem, hogy a tésztát nyersen tetted-e bele vagy megfőzted előtte.

14594 2009.09.16. 19:14:05

A tésztát mindig nyersen teszem bele, és ügyelek, hogy a besamell minden részén érje, így megpuhul rendesen.

101491 2009.09.16. 21:29:40

Légy szíves válaszolj egty gyakorlatias kérdésre(ilyen tésztanyújtom van de nem igazán használtam eddig, de a lasagnát meg szeretjük) a tésztát milyen vékonyra nyújtjátok 5-6-7 fokozat??

14594 2009.09.17. 09:56:17

5-ös fokozatot használtunk, a 6-os túl vékony lenne.
süti beállítások módosítása